Gouden Ludo 2024


Ook dit jaar reiken we als FORUM-Federatie vzw weer de Vlaamse spellenprijs voor beste expert-spel en beste familiespel uit.  Spelliefhebbers uit Vlaanderen en Brussel kunnen de door uitgevers, fabrikanten en spelmakers voorgedragen spellen spelen en beoordelen. Op basis van hun beoordeling zal in augustus 2024 een top 3 worden opgesteld voor elke categorie. Vervolgens kunnen alle spelliefhebbers terug hun stem uitbrengen. 


De prijsuitreiking zal plaatsvinden op Spel 2024, dat doorgaat in Hal 3 van Antwerp Expo op 23 en 24 november 2024.   
Wil je graag dat we met alle genomineerden spellen van de Gouden Ludo op jouw club langskomen? Contacteer ons dan even om de mogelijkheden te bekijken!

Alle ingezonden spelen

Familiespellen

Zeeën van strijd

Uitgever: House of monks

Spelers: 3-6

Duur: 45

Auteur: Mark Major, Axel Kleinjan

Illustrator: Beth Sobel

Leeftijd: 10 +

Biedt verschillende gevaren het hoofd om in veiligheid te komen. Kan jij door de woelige wateren navigeren om terug te keren naar de haven met je boot en je kalmte te bewaren?

Expertspellen

Clash of the Ardennes

Uitgever: Elwin Klappe

Spelers: 2

Duur: 60

Auteur: Elwin Klappe

Illustrator: Elwin Klappe

Leeftijd: 12 +

Tactische zetten, strategische planning en een beetje bluf zorgen ervoor dat elk spel een meeslepende ervaring wordt. Het spel is makkelijk te leren, behoeft geen historische kennis en staat binnen een paar minuten op tafel. Het is jouw doel om specifieke wegen te veroveren door het inzetten van (speciale) eenheden.

Alle ingezonden spelen